Srebrno jezero

Srebrno jezero je delom zbog svoje lepote, a delom zbog svog položaja jedno od najposećenijih domaćih turističkih destinacija. Smešteno je na desnoj obali Dunava i nekada je bilo njegov rukavac, da bi kasnije dvema branama bio pregrađen i tako nastalo Srebrno jezero.

Srebrno jezero

Kada u poslepodnevnim satima sunce zađe za Karpate i hiljade srebrnih iskrica prekriju vodu, Srebrno jezero dobije srebrnu boju, otuda ovakav naziv. Srebrno jezero udaljeno je 110 km od Beograda, 190 km od Novog Sada, 30 km od Požarevca i 2 km od Velikog Gradišta. Dužine 14 km i širine 300m, dubine oko 8 metara idealno je mesto za godišnji odmor, ljubitelje plivanja, skijanja na vodi, ribolovce ili one koji žele da uživaju prirodi i šetnjama ovim krajevima. Srebrno jezero ima oblik luka i nalazi se na 70m nadmorske visine. Mnoštvo peščanih dina koje prečišćavaju vodu čine ovo jezero i njegovu okolinu prirodnom retkošću, bogatu biljnim i životinjskim svetom.

Srebrno jezero aqua park

Srebrno jezero se kao srpski turistički centar ubrzano razvija poslednje decenije. Prepoznat je potencijal ovog kraja i ulaganjem u gradnju vila, hotela, apartmana, sportskih terena, restorana omogućen je razvoj turizma na Srebrnom jezeru i sa razlogom mu je dat naziv „srpsko more“. Veliku doprinos razvoju turizma dao je Silver lake risort. Danas je to jedan moderan turistički centar, sa bogatim i raznovrsnim smeštajnim kapacitetima. U ponudi je veliki broj apartmana, soba, hotela, vila, različitih kategorija. Sportski tereni, sportski klubovi, akva-park, bazeni, restorani, kafići, brojne staze za šetnju, upotpuniće slobodne trenutke vašeg odmora.